Jak zrobić kotlety rybne

Jeśli zastanawiasz się Jak zrobić kotlety rybne, czytaj dalej! Te pyszne przystawki można zrobić z zaledwie czterech składników. Oczyść dobrze rybę i ugotuj w garnku z kurkumą i solą. Podczas gdy ryba się gotuje, dodaj rozdrobnioną rybę i lekko ją zacieraj. Następnie dodaj ugotowane ziemniaki. Po dokładnym wymieszaniu masy uformować z niej kotlety. Przed smażeniem w głębokim tłuszczu obtocz kotlety w bułce tartej.

Po połączeniu mieszanki, dodaj pokrojoną w płatki rybę i puree ziemniaczane. Następnie wmieszaj bułkę tartą. Ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy i upewnij się, że masa nie jest zbyt mokra. Rozgrzać olej na patelni. Dodawaj kotlety partiami. Po usmażeniu, smaż do uzyskania złotego koloru. Odsącz nadmiar oleju i podawaj z sałatką cebulową i ketchupem. Po przygotowaniu, jesteś już prawie gotowy!

Do zrobienia kotletów rybnych możesz użyć różnych ryb, od tuńczyka z puszki po dzikiego łososia. Oprócz ryb, możesz użyć ziemniaków lub słodkich ziemniaków, pod warunkiem, że najpierw je ugotujesz. Jeśli starasz się unikać węglowodanów, możesz użyć substytutów bułki tartej, takich jak wysuszony kokos. Olej kokosowy działa dobrze do pieczenia kotletów rybnych, zbyt. Następnie piecz je w piekarniku przez piętnaście minut.

Jeśli chodzi o smażenie kotletów rybnych, kilka rzeczy jest kluczowych dla sukcesu dania. Ziemniaki są składnikiem wiążącym w przepisie na kotlety, więc musisz je dobrze rozgnieść. Ponadto, aby uniknąć przypalenia, należy użyć wysokiej jakości oleju kuchennego. Oprócz oleju użyj mąki ryżowej, aby przygotować wersję bezglutenową. Smażąc kotlety rybne, zawsze pamiętaj, aby pilnować temperatury oleju.

Gdy już stworzysz przepis na kotlety rybne, możesz przygotować je z wyprzedzeniem. Możesz go zamrozić na kilka tygodni, a nawet miesięcy. Możesz również zamrozić go w indywidualnych porcjach, aby ugotować go w późniejszym terminie. Kiedy już będziesz gotowy do spożycia gotowego produktu, możesz usmażyć kotlety rybne w oleju lub panko i podać je przyjaciołom i rodzinie! Kotlety rybne to świetna opcja na wielkanocne przyjęcia brunchowe.

Aby zrobić kotlety rybne, możesz użyć każdego rodzaju ryby, która nie ma zbyt wielu ości. Możesz użyć tuńczyka z puszki, aby ułatwić proces, ale możesz użyć również innych rodzajów ryb. Ryba powinna być odsączona i pozbawiona kości przed dodaniem do pozostałych składników. Aby służyć, należy podawać je z sałatką boczną. Te pyszne smakołyki z pewnością zadowolą każdego! Enjoy!

Podczas smażenia kotletów należy ostrożnie obniżyć temperaturę oleju. Olej powinien mieć 350F lub 365F i powinny pojawić się w nim szybkie bąbelki. Do sprawdzenia temperatury oleju przyda się termometr. Jeśli usmażysz kotlety w zbyt wysokiej temperaturze, będą się one rozdzielać i będą rozmiękłe. Poza tym, nadzienie również uwolni wilgoć, gdy będzie zbyt gorące. Ostatnim krokiem jest wyjęcie kotletów z oleju przed podaniem.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane