Jak zrobić beztłuszczowy popcorn w garnku

Ten artykuł pokaże Ci jak zrobić beztłuszczowy popcorn w garnku. Jest to bardzo prosty proces i jest to coś, czego powinieneś spróbować. Możesz nawet przygotować tę przekąskę na przyjęcia i potlucks. Jeśli masz duży garnek, możesz go użyć do popcornu. Aby to zrobić, należy rozgrzać łyżkę oleju na średnim ogniu. Podczas podgrzewania oleju, miej oko na niego, ponieważ nie powinien nigdy dymić. Gdy olej jest już wystarczająco gorący, dodaj garść ziaren i potrząśnij garnkiem, aby zapobiec ich spaleniu. Po wyskoczeniu pestek, przełóż je do dużej miski i dopraw solą. Możesz je również przechowywać przez kilka dni, chociaż prawdopodobnie będą mniej chrupiące, gdy będą siedzieć.

Gdy popcorn jest gotowy, dodaj pożądane przyprawy i dopraw popcorn. Aby przyprawy lepiej się trzymały, dodaj około łyżki oleju. Możesz też użyć miski do serwowania, ale do tego zadania najlepiej nadaje się średni garnek. Garnek z ciężkim dnem jest idealny do popcornu, ponieważ równomiernie rozprowadza ciepło. Unikaj używania małego, głębokiego garnka do tego procesu, ponieważ ciepło spowoduje przypalenie ziaren lub olej będzie zbyt gorący.

Proces przygotowania popcornu bez tłuszczu jest prosty. Wszystko czego potrzebujesz to średniej wielkości garnek, pokrywka i olej. Jeśli używasz kuchenki, wybierz olej, który jest wykonany z orzechów włoskich, awokado lub oliwy z oliwek extra virgin. Jeśli nie lubisz oliwy z oliwek, możesz zastąpić ją olejem kokosowym. Ten nie będzie się palił jak masło. Możesz również użyć oliwy z oliwek zamiast oleju kokosowego.

Jeśli martwisz się o popcorn w garnku, upewnij się, że używasz świeżych jąder. Te kernele zawierają więcej wody niż ich suszone odpowiedniki, więc mają większą szansę na popping. Jeśli ziarna są wysuszone lub stare, stracą swoją wilgotność. Wtedy należy spróbować niższego ustawienia. Gdy jądra wyskoczą, są gotowe do jedzenia!

Możesz nawet sparować swój popcorn z białkiem. Sparowanie popcornu ze źródłem białka pomoże kontrolować wielkość porcji i sprawi, że będziesz syty dłużej. Dwie uncje masła orzechowego lub pół filiżanki sera pomogą. W ten sposób możesz cieszyć się swoją przekąską bez poczucia winy! Pamiętaj tylko, aby podczas poppingu trzymać pokrywkę lekko otwartą, aby para mogła się wydostać. W ten sposób będziesz miał pyszny, wolny od winy popcorn bez wszystkich niezdrowych składników.

Możesz również zdecydować się na kettle corn. Jest to zazwyczaj wykonane z rafinowanego cukru i soli. Te składniki są dodawane do popcornu, aby uczynić go słodszym. W rezultacie będziesz musiał zapłacić więcej za kettle corn, ponieważ będziesz musiał dodać więcej soli. Wiele paczkowanych popcornów zawiera również sztuczne słodziki. Powinieneś zawsze wybierać zdrowszą opcję, jeśli chcesz cieszyć się kettle corn bez kompromisu dla smaku i tekstury.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane