Jak zrobić pierogi ze szpinakiem

Ten artykuł jest efektem naszych wspólnych wysiłków z zrobtoznami.pl

Jeśli chciałeś zrobić domowe pierogi ze szpinakiem, ale nie wiesz od czego zacząć, czytaj dalej. Ten przepis przeprowadzi cię przez proces tworzenia pierogów ze szpinakiem. Po przygotowaniu szpinaku i nadzienia wonton, można następnie przygotować zawijasy do pierogów. Aby przygotować pierożki, umieść nadzienie na środku jednej skórki wontonu. Przykryj wypełnione pierożki folią i przechowuj w lodówce do dwóch dni.

Przepłucz dokładnie szpinak pod bieżącą wodą. Usuń duże łodygi i wyrzuć je. Liście zachować do nadzienia. Blanszowanie więdnie i zmiękcza łodygi, pozwalając wycisnąć nadmiar wody. Woda nie jest pożądana w daniach smażonych, więc pamiętaj, aby odcisnąć jej nadmiar przed użyciem. Szpinakowe nadzienie do pierogów powinno być tak jędrne, jak to tylko możliwe, ale nie może być wilgotne.

Po przygotowaniu zamrażaj je w szczelnych torbach typu zip-top. Jeśli masz resztki pierogów, możesz je odgrzać w każdej chwili. Możesz również przechowywać niegotowe pierogi w lodówce do 3 miesięcy. Możesz je później odgrzać lub ugotować na parze do obiadu. Pamiętaj tylko, że najlepiej smakują świeże, ale są też dobre jako resztki.

Po ugotowaniu zieleniny, dodaj pierogi na patelnię z dwoma do trzech łyżek oliwy z oliwek. Delikatnie smaż pierogi, aż będą gotowe. Dodaj resztę składników, z wyjątkiem mąki, i wymieszaj do połączenia. Ciasto powinno być na tyle zwarte, aby można było z niego uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzuć knedle do gotującej się zieleniny. Kiedy knedle wypłyną na powierzchnię, gotuj je przez pięć lub sześć minut. Następnie dodaj dodatkowy ser w razie potrzeby.

Gdy ciasto będzie gotowe, uformuj je w knedle, umieść w sitku i schłodź przez co najmniej 24 godziny. Po schłodzeniu podawaj pierogi z sałatką, a nawet sałatką warzywną. Jeśli szukasz szybkiej przystawki, wypróbuj ten przepis. Czy to na szybki lunch, czy na kolację, na pewno zaspokoi.

Najpierw posiekaj szpinak w drobną kostkę. Jeśli używasz mrożonego szpinaku, po prostu wyciśnij go ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar płynu. Następnie w dużej misce ubij jajka. Następnie dodaj bułkę tartą, przyprawę włoską, ricottę, parmezan, czosnek i bułkę tartą. Wymieszaj do połączenia. Gdy ciasto jest już gotowe, przykryj je folią i pozostaw na co najmniej 10 minut, aby odpoczęło.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane