Jak zrobić pierogi z mrożonych truskawek

Jeśli masz ochotę na smakołyk, który jest zarówno zdrowy, jak i smaczny, warto dowiedzieć się, jak zrobić pierogi z mrożonych truskawek. Ten klasyczny deser jest ulubiony zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Ciasto jest wykonane z twarogu i mąki i powinno być urabialne, ale lekko lepkie. W razie potrzeby możesz dodać więcej mąki, aby ciasto na pierogi było bardziej klejące.

Aby zrobić pierogi, najpierw przygotuj owoce. Dodaj wodę do dużego garnka. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj pierogi bez mieszania przez około 10 minut. Po ugotowaniu odstaw je na 5 minut bez przykrycia. Następnie podawaj je z puree z truskawek. Idealna przekąska! To takie proste.

Po zrobieniu ciasta możesz wykorzystać je do zrobienia jagodowego sosu do pierogów. Połącz jagody z cukrem i skrobią, aby uzyskać gęstą mieszankę. Gotuj mieszaninę przez dwie lub trzy minuty i podawaj z pierogami. Sos jagodowy jest pyszny z ciepłymi lub zimnymi pierogami. Truskawki można zamrozić lub ugotować. Ta ostatnia opcja jest najłatwiejsza, jeśli nie przeszkadza ci bałagan z resztkami truskawek.

Gdy już zrobisz swoje knedle z truskawkami, będziesz chciał je przechować. Możesz je przechowywać w lodówce lub zamrozić na okres do 6 miesięcy. Możesz również odgrzać ugotowane pierogi w mikrofalówce. W ten sposób możesz cieszyć się domowymi pierogami z truskawkami zawsze i wszędzie. Możesz zrobić pierogi z wyprzedzeniem i odgrzać je w późniejszym terminie.

Pierwszy, będziesz potrzebować ciężkiego rondla z pokrywką i blendera do ciasta. Następnie połącz truskawki z cukrem, skórką z cytryny i twarogiem. Dobrze wymieszać i często mieszać, aż truskawki będą soczyste. Na koniec, na średnim ogniu, doprowadzić masę do stanu wrzenia. Mieszaj od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu masy. Następnie wciśnij truskawki do ciasta.

Przy robieniu pierogów z truskawkami, pamiętaj, aby pokroić truskawki na mniejsze kawałki, około jednego cala szerokości i jednego cala długości. Zapewni to solidne uszczelnienie bez szczelin. Pierogi rozpadną się podczas gotowania, jeśli truskawka nie znajdzie się wewnątrz uszczelnienia. Kiedy pierogi są już szczelnie zamknięte, można je wypełnić cukrem lub innymi smakołykami.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane