Jak zrobić jadalne kwiaty na tort

Prezentowany materiał jest efektem współpracy z poradniki.org.pl

Jak zrobić jadalne kwiaty na tort jest dość łatwe do zrobienia! Kwiaty te są zazwyczaj uprawiane wiosną i wczesnym latem, co czyni je szczególnie wyjątkowym przysmakiem. Możesz je również wykorzystać do dekoracji tortu. Używanie białek jaj zmniejsza ryzyko wystąpienia salmonelli. Upewnij się, że używasz jaj pasteryzowanych. Przed złożeniem kwiatów, umieść je w lodówce, aby wyschły. Ten krok jest ważny, ponieważ niektóre kwiaty szybko więdną w temperaturze pokojowej.

Aby zrobić płatki kwiatów cukrowych, potrzebujesz cukru (możesz użyć granulowanego, superfine lub caster), małego pędzla i pęsety. Następnie trzeba rozbić białka, a potem wymieszać bezę w proszku z wodą, aby powstała miękka pasta. Po połączeniu mieszaniny, można umieścić płatki na blasze do pieczenia. Po pokryciu płatków należy je mocno docisnąć, aby przylgnąć do cukru.

Możesz użyć różnych jadalnych kwiatów do swojego ciasta, w tym lawendy, róż, nasturcji, nagietka i rumianku. Wybierając jadalne kwiaty do swojego tortu, upewnij się, że kupujesz je z organicznego źródła. Jadalne kwiaty można zazwyczaj znaleźć w dziale ziół w sklepie spożywczym. Możesz dowiedzieć się więcej o krystalizacji kwiatów od Cupcake Jemma.

Aby skrystalizować płatki kwiatów, musisz najpierw przygotować roztwór cukru dla kwiatów. Zanurz główkę kwiatu lub płatki w białku jajka, a następnie w cukrze. Upewnij się, że cukier wnika w puste przestrzenie kwiatów. Następnie umieść posłodzony kwiat na blasze do pieczenia i pozwól mu wyschnąć przez co najmniej 24 godziny. Po tym, jak cukier się skrystalizuje, możesz użyć kwiatu jako dekoracji na torcie lub przechowywać go do późniejszego wykorzystania.

Jedną z zalet robienia jadalnych kwiatów jest to, że są one łatwe do zdobycia. Możesz kupić wszystkie materiały, których potrzebujesz bezpośrednio z Amazon, w tym kwiaty. A jeśli jesteś nowicjuszem w dekorowaniu ciast, możesz nawet obejrzeć film o dekorowaniu ciast. Po obejrzeniu filmu, będziesz w stanie stworzyć piękne jadalne kwiaty na tort bez kłopotliwego przyklejania ich do ciasta.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane