Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić mrożony sorbet owocowy, powinieneś przeczytać ten artykuł. Podpowie on krok po kroku, jak stworzyć swój własny pyszny smakołyk. Oto kilka prostych kroków do wykonania tego mrożonego przysmaku:
Użyj świeżego lub butelkowanego soku z cytrusów. Równowaga kwasowa soku z cytrusów jest taka sama jak w przypadku świeżych owoców. Rodzaj, który kupujesz w butelce, to zwykle tylko kwas cytrynowy zmieszany z wodą. Do sorbetu owocowego możesz użyć limonki, mango lub cytryny. Tylko upewnij się, aby wybrać cytrusy, które będą komplementować swoje owoce. Unikaj też używania sztucznych słodzików, bo sprawią, że sorbet będzie zbyt lodowaty. Jeśli nie lubisz smaku pomarańczy, mango lub maliny, możesz użyć syropu cukrowego do stworzenia innego smaku lub do stworzenia koktajlu.
Use the best fruits. Najlepsze owoce do wykorzystania są słodkie, soczyste i pachnące. Wybierz różne owoce i użyj soku z cytryny lub lokalnego miodu, aby uzyskać dodatkowy słodki smak. Gdy już to zrobisz, zamroź swoje owoce aż do uzyskania stałej konsystencji. Kiedy już się rozmrożą, dobrze je zblenduj i ciesz się nimi! Ten pyszny smakołyk jest idealny do podania po posiłku lub deserze. Nie musisz też kupować drogich maszyn do robienia lodów. Możesz zrobić własne, używając jedynie blendera o dużej mocy.
Jeśli chcesz użyć jakichkolwiek innych owoców, możesz je najpierw zamrozić. Po rozmrożeniu, wystarczy pokroić owoce na kawałki i umieścić je w torbie Ziploc. Sorbet owocowy może być podawany od razu lub może być podawany w stanie zamrożonym, dzięki czemu nie będzie się topił i stawał zbyt stały. Ciesz się swoim domowym sorbetem owocowym! Istnieje wiele pysznych smaków i kombinacji do wyboru.
Jeśli chciałbyś zrobić mrożony sorbet owocowy w budżecie, możesz kupić robot kuchenny i użyć blendera. Możesz użyć dowolnego rozmiaru robota kuchennego, ale może być konieczne, aby pracować w partiach. Najlepiej jednak użyć maszyny do lodów, jeśli ją masz. Robot kuchenny ma większą powierzchnię niż blender. Upewnij się, że schładzasz masę przez 2 godziny przed zamrożeniem.
Aby zrobić smaczny sorbet, musisz zblendować posiekane owoce, najlepiej 5 filiżanek. Syrop prosty to mieszanka cukru i wody. Połącz mieszaninę, aż cukier się rozpuści. Mieszaj, aż osiągniesz pożądaną konsystencję. Powinno to zająć około 5 minut. W zależności od rodzaju owoców, możesz dodać więcej lub mniej cukru do syropu. Po zblendowaniu, sorbet jest gotowy do podania.
Podobne tematy