Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić mrożony szpinak z makaronem, jest wiele sposobów, na które możesz go przygotować. Oto kilka wskazówek, które pozwolą Ci przygotować smaczny obiad. Po pierwsze, przygotuj szpinak. Do wykonania tego dania potrzebne będą następujące składniki: mrożony szpinak, jajka, mąka i sól. Alternatywnie, możesz użyć świeżego szpinaku. Puree ze szpinaku nada makaronowi łagodny smak i sprawi, że ciasto nabierze genialnego zielonego koloru. Posiada również witaminy.
W przypadku użycia mrożonego szpinaku z makaronem, najlepiej wycisnąć nadmiar wilgoci. Sos zmieni kolor na zielony, jeśli szpinak będzie zbyt wodnisty. Można wtedy ugotować makaron podczas gotowania szpinaku. W zależności od ilości szpinaku, który planujesz użyć, możesz dostosować ilość soku z cytryny. Możesz również ugotować makaron podczas gotowania sosu szpinakowego. Może to zająć do 10 minut w sumie.
Aby ugotować makaron, po prostu dodaj szpinak i trochę oliwy z oliwek do 12-calowej patelni na średnio-niskim ogniu. Gotuj, aż szpinak zacznie więdnąć, około dwóch do trzech minut. Aby podać, dodaj spaghetti i posyp więcej sera. Jeśli chcesz, podaj z dodatkowym tartym serem. Możesz nawet podać makaron ze szpinakiem z boczkiem lub grzybami. Gdy szpinak i makaron będą gotowe, danie jest gotowe do podania!
Na szybki i pyszny obiad wybierz proste i zdrowe danie. Spaghetti z sosem szpinakowym to jeden z najprostszych sposobów na ukrycie warzyw w swoich ulubionych potrawach. Możesz użyć dowolnego rodzaju makaronu lub zamiast świeżego użyć mrożonego szpinaku. Aby uzyskać zdrowszą wersję, użyj niskotłuszczowego sera. Odrobina wody przejdzie długą drogę. Dla tych, którzy obserwują swoje diety, możesz chcieć użyć makaronu pełnoziarnistego zamiast białego.
Dla szybkiego i zdrowego posiłku wegetariańskiego, spróbuj Pomidorowego Makaronu Szpinakowego. Tomato Spinach Pasta jest pakowany z pikantnymi oliwkami i świeżym szpinakiem. Ten makaron jest świetny na szybki wegetariański posiłek i jest gotowy do podania w ciągu 20 minut. Makaron może być również przechowywany do wykorzystania w przyszłości. Podczas przygotowania, pamiętaj o częstym mieszaniu makaronu, aby uniknąć jego zbrylenia. Jeśli masz resztki, po prostu podgrzej makaron w mikrofalówce i zjedz go od razu!
Aby sos był nieco bardziej smaczny, dodaj trochę masła. Ser doda pysznego smaku. Jeśli nie lubisz smaku masła, możesz zastąpić je oliwą z oliwek. Jeśli nie jesteś fanem masła, nie martw się – parmezan jest łatwy do znalezienia w Krogerze. Gotując makaron, postępuj zgodnie z instrukcjami producenta. Gotuj makaron aż będzie al dente, a następnie odcedź. Kiedy będzie już al dente, dodaj szpinak do sosu.
Podobne tematy