Kiedy masz ochotę na pieczywo czosnkowe, możesz zastanawiać się, jak je zrobić. Istnieje kilka kroków, które należy wykonać, aby stworzyć te pyszne smakołyki. Upieczenie ich zajmie około 15 minut, a masło powinno być roztopione i kapać po brodzie, gdy będziesz je jeść. Upewnij się, że pieczesz je zaraz po zakończeniu gotowania innych potraw. Aromat chleba czosnkowego z pewnością zwróci uwagę twoich gości.
Używanie świeżo zmielonego czosnku jest niezbędne dla najlepszego chleba czosnkowego. Pasta czosnkowa lub czosnek ze słoika nie będą smakować tak samo na chlebie. Na szczęście możesz łatwo zrobić chleb czosnkowy w domu z zaledwie trzema składnikami i 5 minutami czasu przygotowania. Domowy chleb czosnkowy jest świetną przekąską lub przystawką i możesz go zrobić w dużych partiach. Jest to zdrowy i bezolejowy przepis, który jest zaskakująco łatwy do wykonania. Zacznij od wymieszania mielonego czosnku z drobno posiekaną pietruszką i masłem.
Gdy mieszanka masła czosnkowego dojdzie do odpowiedniej konsystencji, rozprowadź ją na dużym bochenku chleba. Umieść go na dużej blasze do pieczenia, przeciętą stroną do góry, i posyp dodatkowym parmezanem. Umieść chleb na blasze i piecz przez około 10 minut, lub do uzyskania złotego koloru. Jeśli chcesz, aby chleb był bardziej pikantny, dodaj do masła pokruszony czerwony pieprz. Crushed red pepper also adds a savory flavor to the garlic bread.
While garlic bread is best served right after baking, leftovers can be stored in an airtight container at room temperature for two days. Aby odgrzać resztki, zawiń je w folię i piecz w temperaturze 350 stopni przez 10 minut. Uwaga: ten artykuł zawiera linki partnerskie. Jeśli zakupisz przepis po kliknięciu w link, zarobię niewielką prowizję. Proszę więc wziąć to pod uwagę w 2006 r.
Świeży chleb czosnkowy jest pocieszającym daniem dodatkowym. Chleb czosnkowy dobrze paruje z różnymi potrawami, czyniąc go łatwą przekąską lub stroną kolacji. Maślany chleb czosnkowy jest pyszny z zupami, nadziewanymi paprykami i nie tylko. Upewnij się, że pieczesz go do momentu, aż chleb stanie się złotobrązowy. Chleb czosnkowy jest idealny do każdego dania z makaronu, zupy lub pizzy! Podając go, nie zapomnij dodać do niego sera!
Aby zrobić chleb czosnkowy, potrzebujesz miękkiego, gęstego bochenka chleba. Wybierz włoski lub francuski bochenek. Powinien być gruby i wystarczająco długi, aby zmieściły się między nim kawałki. Następnie posmaruj go masłem czosnkowym i upiecz zgodnie z instrukcją. Podawany na ciepło lub na zimno, doskonale komponuje się z włoskimi potrawami i jest klasycznym daniem. Pamiętaj, aby kroić go wzdłuż, w przeciwnym razie nie zachowa się. Możesz również pokroić chleb na paluszki i zamrozić je w formie bochenka.
Podobne tematy